Золота полиця ювіляра



Результат пошуку зображень за запитом "фото Володимира Рутківського" Володимир Рутківський (18.04.1937) – унікальне явище українського культурного життя початку ХХ століття.
Його тексти яскраво демонструють своєрідність української культури, але значною мірою подають універсальні теми, відстоюють універсальні цінності. Водночас письменник – чудовий оповідач, який просто і цікаво розповідає оригінальні фентезійні та героїко-пригодницькі історії. По суті, В. Рутківський першим із дитячих письменників зміг вивести живу українську героїку із полону «казковості», «пісенності» у площину буттєву, провів юного читача від дитячого захоплення неймовірними пригодами, через прийняття багатомірності та складності минулого, до усвідомлення, що воно справжнє і твоє!

Україна Володимира Рутківського найперше – життєрадісна, сильна та переможна країна, світ волелюбних добрих людей, щедро обдарованих талантами й умінням жити у злагоді з природою та самими собою. Кожен його твір ламає внутрішні перепони та руйнує стереотипи в людській душі. І робить це тонко, майстерно та виважено, з величезною повагою та любов’ю до читача.
Сьогодні до «золотої» полиці нашої бібліотеки завітали юні книголюби за творами улюбленого письменника – Володимира Рутківського.



0 коммент.: