До Всеукраїнського дня навколишнього середовища

Людство стоїть на порозі реальної екологічної катастрофи. Не одне десятиріччя накопичувались проблеми у взаємовідносинах людини і природи. Прогноз розвитку людства до 2032 року досить невтішний. Так або інакше буде деформовано більше 70 % земної поверхні, знищено більше чверті усіх видів тваринного та рослинного світу, дефіцитом стане чисте повітря, питна вода. Вже сьогодні 80% всіх хвороб виникає в результаті споживання неякісної питної води. Вода може стати однією із головних причин майбутніх військових конфліктів.
Отже не дивно, що останнім часом виріс інтерес до екологічної літератури, екологічного виховання.
Сьогодні у нашій філії пройшов день інформації «Екологічні проблеми України» (до Всеукраїнського дня навколишнього середовища). Працівники бібліотеки підготували для своїх читачів книжково-ілюстровану виставку «Дивосвіт рідної природи» та викладку газетних статей «Екологічні проблеми рідного краю», які ще раз нагадали про проблеми охорони навколишнього середовища, значення і важливість дбайливого ставлення до природи.


 Не залишила байдужими відвідувачів бесіда «Прости нас, земле, нерозумних». Була проведена консультація «Як знайти матеріали з екології в електронних базах даних та періодичних виданнях». Діти з цікавістю відправились у екологічну книжкову мандрівку «Пригоди у світі природи», із задоволенням взяли участь у вікторині «Людина і природа» та переглянули «Екологічний мультик».














1 коментар:

  1. Сьогодні нам було справді цікаво,але трішки лячно за природу рідного краю!Багато корисного довідались про воду, танення льдовиків, про знищених людиною окремих видів рослин і тварин. Ваші дорослі і маленькі читачі.

    ВідповістиВидалити