Ми стаємо літературною нацією

 Результат пошуку зображень за запитом "картинка з книжкового VІІ фестивалю "Книжковий Арсенал""
У столичному «Мистецькому Арсеналі» стартував VІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Цьогорічний фестиваль вражає кількістю україномовної продукції – на полицях десятки і десятки чудово ілюстрованих книжок для дітей, історичні романи, наукові видання, подарункові, публіцистика, поезія.
Про дитячу програму, означену як «Про читання і прочитання: читати і думати», варто сказати окремо. По-перше, книги для малят привезли більшість видавництв. Отже, є розуміння того, що виховання людини, громадянина починається з дитячого садочка, зі школи, з бібліотеки. По-друге, серед пропонованої літератури чимало пізнавальної. Скажімо, як «Історія України в казках і легендах» львівського видавництва «Аверс». Потішило маленьких відвідувачів і київське видавництво «Фонтан казок», яке представило понад ЗО нових «книжечок для хороших діточок». До речі, автором наступних видань може стати кожен охочий – видавництво оголосило конкурс «Напиши казку» і з середини травня приймає рукописи. У рамках цієї програми на читачів чекає і оновлений простір інноваційно-освітнього проекту для дітей «Арсенал ідей».
Багато фестивальних заходів об’єднані фокус-темою «Сміх. Страх. Сила» з нагоди 175-річчя з часу виходу у світ повного видання «Енеїди» Івана Котляревського.


Результат пошуку зображень за запитом "картинка з книжкового VІІ фестивалю "Книжковий Арсенал""
Фестиваль працюватиме до 21 травня включно, на читачів чекає багато цікавинок, зокрема й презентація роману-трилера Сергія Лойка «Рейс», поетичної серії «УПА» та багато іншого.

(Матеріал з газети «Голос України». – 2017р. – 19 трав. – С.1,6.)

0 коммент.: