Болонський книжковий ярмарок дитячої книги

Пов’язане зображенняНайбільший у світі ярмарок дитячої книги вперше пройшов у центрі регіону Емілія-Романья ще у 1963 році. Ярмарок у Болоньї відомий не лише як низка масштабних тематичних заходів, а й як місце продажу та купівлі авторських прав видавництвами та авторами з усього світу.

На ярмарку також відбувається вручення «Bologna Ragazzi Awards» у чотирьох категоріях: «Фікшн», «Нон-фікшн», «Нові горизонти» (для видавництв не з Європи), «Opera Prima» (за найкращий дебют). Інші почесні нагороди – «Astrid Lindgren Memorial Award» і «Hans Christian Andersen Awards».
Результат пошуку зображень за запитом "болонський ярмарок дитячої кни ги картинка"53 Болонський книжковий ярмарок для дітей, в якому брали участь 1200 учасників з 70 країн світу тривав з 4 по 7 квітня. Основна тема – «Підзаряди свою уяву».
Країна-Почесний гість в цьому році – Німеччина. У межах німецької програми «Look!», над якою працювала команда Франкфуртського книжкового ярмарку та Goethe-Institut в Італії, відбулася низка заходів (виставок, майстер-класів, зустрічей) не тільки на ярмарку, а й у місті.

В 2017 році відзначали 50-річчя Виставки ілюстрацій, де представлено роботи провідних художників зі всього світу, які виставляли тут, починаючи з 1967 року і книги яких змінили світ.
Організатори відзначили рекордну кількість робіт, які надійшли в цьому році на конкурс – 15955 малюнків від 3191 ілюстартора з 61 країни світу. Серед них вперше – роботи української художниці Анни Сарвіри.
Сьогодні Болонський книжковий ярмарок для дітей орієнтується не тільки на книги, але й на розвиваючі технічні продукти для дітей. Це місце, де видавців, діти, дорослі відвідувачі, ЗМІ, студенти, художники та автори можуть познайомитись з технічними новинками відомих брендів.

Результат пошуку зображень за запитом "болонський ярмарок дитячої кни ги картинка"

Серед українських учасників цьогорічної Болонського книжкового ярмарку для дітей – Видавництво Старого Лева, видавництво «Пегас», «Астра», «Фонтан Казок», «Ранок».



Нагадаємо, що Дитячий форум у Львові
 відбудеться 12-15 травня у Палаці мистецтв.

1 коментар:

  1. Умениние донести нужную информацию пользователю это специфика вашего блога и большой плюс ВАМ, работники библиотеки. Очень часто мы даже и не знаем о таких международных книжных ярмарках . Хорошая новость- дорого стоит.Книжанна.

    ВідповістиВидалити