Мої права і обов’язки в Конституції України


21 червня працівники бібліотеки для юних користувачів-дітей пришкільного табору «Світанок» підготували інформ-коктейль до Дня Конституції України
«Мої права і обов’язки в Конституції Україні».


 Допитливим книголюбам була представлена яскрава книжкова виставка «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо». Вона для тих, хто хоче, щоб у спільному Домі-Державі всі жили щасливо, бо кожен повинен добре знати Конституцію своєї країни, розуміти її, виконувати і боронити.

Бібліотекарі доступно розповіли юним громадянам про те, що таке держава, демократія, громадянський обов’язок, права людини, закони, державні символи.


Цікавою для школярів стала інформація про прийняття першої Конституції, більш відомої, як Конституція Пилипа Орлика, а також хронологічний ряд Конституцій Української Народної Республіки.



Присутні із задоволенням переглянули відеоролик «Права дитини», що допоміг детальніше ознайомитися і зрозуміти права, проголошені  Конвенцією ООН.


Є ще багато проблем і, можливо, частину їх зможуть вирішити сьогоднішні школярі, коли стануть дорослими. Вони ще дуже юні, але повинні знати, вивчати Основний Закон держави і втілювати його в життя.


0 коммент.: