Свята мироносиця

Результат пошуку зображень за запитом "марія магдалина"4 серпня християни східного обряду вшановують Святу мироносицю рівноапостольну  Марію Магдалину, котра народилася у сирійському місті Магдали. Марія йшла, плачучи, за Господом на Голгофу, стала свідком розп’яття та поховання Сина Божого.
До сходу сонця в день Воскресіння Марія принесла миро, щоб покрити ним тіло нашого Спасителя. (Але гробниця виявилась порожньою). Вона першою побачила Воскреслого Господа і розмовляла з Ним.
Після Вознесіння Ісуса Христа Марія Магдалина перебувала з Його Пресвятою Матір’ю й апостолами в Єрусалимі, а потім проповідувала Боже Слово у Римі та інших містах. Згодом перебралася до м.Ефеса, де і померла. У V столітті мощі рівноапостольної перенесли до Константинополя.
Результат пошуку зображень за запитом "марія магдалина і червоне яйце"Саме з Марією Магдалиною пов’язують християнську традицію дарувати крашанки на Великдень. Адже, за апокрифічними переказами, вона піднесла червону крашанку Тиберію і вказала на Пилата, як винуватця хресної смерті Ісуса.
У нашому древньому місті є цікава архітектурна пам’ятка – церква Святої Марії Магдалини, яка є єдиною культовою спорудою, зведеною за межами історичного центру Білої Церкви. Вона була споруджена в 1843 році на кошти Владислава Ксаверійовича Браницького. 
Результат пошуку зображень за запитом "біла церква церква марії магдалини"Будівля храму зведена у класичному стилі, однокупольна, в плані хрестоподібна, чотиристовпна. Дзвіниця прибудована прямо до церкви. Вхід оформлений портиком. Архітектор та художники, які розписували церкву невідомі.

З 1934 до 1942 року церква була закрита. В 1942 році, в період гітлерівської окупації, богослужіння було відновлено і відтоді тут постійно діючий православний храм. В 90-х роках ХХ століття поряд із церквою збудовано каплицю, а у 2001 році почали зводити великий жіночий монастир. 

0 коммент.: