Тим, хто не зневірився – живим і полеглим!


20 листопада для юнацької аудиторії БВЗШ№1 відбулася презентація книги нотаток «Війна кличе. Стань переможцем» бійця добровольчого батальйону особливого призначення «Золоті ворота», члена «Легіону свободи» Петра Билини.


Цей твір про правду, у якому немає нічого хвилевого, нічого епізодичного, нічого вигаданого, нічого вторинного – все взаємозалежне й сильне у своїй правді: гіркій і солодкій, приреченій і невмирущій, глибокій і очевидній. Це нотатки людини, яка знає про сучасну російсько-українську війну не з телебачення, газет та Інтернету, а відчула на собі всю її сутність зсередини, з окопів та бліндажів передової. Спокійне споглядання воєнних подій, свідком і учасником яких у 2014-2015 роках випало стати авторові цих нотаток – це джерело для проникливих роздумів над долею нашої країни, подіями її минулого та сьогодення.


Це книга-щоденник створена автором з упорядкованих нотаток у військово-польових умовах, що містить роздуми, описи подій, що відбувалися з паном Петром на теренах Луганщини: містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Щасті, селищах Біла гора, Кримське, де він проходив військову службу і боронив Україну від окупантів у 2014-2015 роках.


Як розповів Петро Билина, він взяв на війну майже 20 блокнотів, що носив із собою у кишені, і коли була змога, робив певні нотатки, які згодом перетворилися на військовий щоденник, а з рештою – й у книгу, яка мала тернистий шлях від видавництва до видавництва, перш ніж побачити світ у поліграфічному виданні. 


У цьому щоденнику є не лише розповіді про події, що сталися у певну дату, а багато роздумів про українську національну ідею, провідну роль української мови.



Опісля присутні поставили автору запитання, на які він охоче дав відповіді, мали змогу придбати книгу з підписом автора. А ті, кого зацікавить цей військовий щоденник, можуть звернутися до бібліотеки-філії№3. Книга чекає на вас.





0 коммент.: