Японія…
Острівна країна, омита водами Тихого океану. Вона перша зустрічає світило з-за
морського горизонту й тому носить горде ім’я Країни сонця, що сходить.
Національний прапор красномовно підтверджує це зображенням червоної кулі на
білому тлі.
Успішний
свій розвиток ця країна пов’язує з дієвістю традиційної культури, що послідовно
відтворюється від покоління до покоління, не втрачаючи своєї людинотворчої сили.
28
листопада для широкого загалу користувачів бібліотеки-філії№3 відбувся День
інформації «Відома і невідома Японія», який відкрився віртуальним переглядом «Шлях
до вічної краси. Легенди японського саду».
Звичаї
і культура будь-якого народу знаходять свої втілення в одязі. Традиційний одяг
Японії надзвичайно красивий і передає дух цієї країни. Цікаво і лаконічно працівники
бібліотеки донесли інформацію про види і стилі чоловічого і жіночого одягу
батьківщини самураїв. «Феномен кімоно» – таку назву мала інформаційна година.
Користувачі і самі власноруч підготували національні костюми – чудові кімоно з
яскравими поясами обі.
Креативно
бібліотекарі оформили читальну залу для
проведення періодичного меридіану «Хризантема – національний символ Японії». Здавна
вважалося, що настій з пелюсток хризантем сприяє зміцненню здоров’я і дарує
довголіття. Тому в кожній поважаючій себе родині обов’язково зберігалася
склянка з настоянкою з листя і квіток цієї рослини. 9 числа 9 місяця японці
відзначають Свято Хризантеми, влаштовуючи грандіозні виставки. Адже в Японії
існує більше п’яти тисяч сортів хризантем різних форм і відтінків.
Поважна
громада ознайомилася з чудовими прислів’ями і приказками японського народу, в
яких відбилися його соціально-історичний та життєвий досвід, багатовікова
мудрість.
Для
молодшої ланки школярів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» відбувся казкограй «Чарівні казки
країни, де сходить сонце» та майстерня hand made з орігамі «Летючий журавлик
щастя».
Слайд-довідка
«Суші як мистецтво» надихнула наших користувачів спробувати себе у ролі
майстер-шефа.
Так Галина Бакал провела майстер-клас по приготуванню суші,
розповіла про інгредієнти цієї страви та справно виготувала екзотичні, як для
українців, смаколики.
А потім всі присутні мали змогу їх покуштувати.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Чудовий захід,дізналися багато цікавого про Японію. Око порадували національні кімано,аромат живих хризантем наповнював залу,а суші всім сподобалися.
ВідповістиВидалити