Відома і невідома Японія

Японія… Острівна країна, омита водами Тихого океану. Вона перша зустрічає світило з-за морського горизонту й тому носить горде ім’я Країни сонця, що сходить. Національний прапор красномовно підтверджує це зображенням червоної кулі на білому тлі.


Успішний свій розвиток ця країна пов’язує з дієвістю традиційної культури, що послідовно відтворюється від покоління до покоління, не втрачаючи своєї людинотворчої сили.


28 листопада для широкого загалу користувачів бібліотеки-філії№3 відбувся День інформації «Відома і невідома Японія», який відкрився віртуальним переглядом «Шлях до вічної краси. Легенди японського саду».

Звичаї і культура будь-якого народу знаходять свої втілення в одязі. Традиційний одяг Японії надзвичайно красивий і передає дух цієї країни. Цікаво і лаконічно працівники бібліотеки донесли інформацію про види і стилі чоловічого і жіночого одягу батьківщини самураїв. «Феномен кімоно» – таку назву мала інформаційна година. Користувачі і самі власноруч підготували національні костюми – чудові кімоно з яскравими поясами обі.


Креативно бібліотекарі оформили читальну залу  для проведення періодичного меридіану «Хризантема – національний символ Японії». Здавна вважалося, що настій з пелюсток хризантем сприяє зміцненню здоров’я і дарує довголіття. Тому в кожній поважаючій себе родині обов’язково зберігалася склянка з настоянкою з листя і квіток цієї рослини. 9 числа 9 місяця японці відзначають Свято Хризантеми, влаштовуючи грандіозні виставки. Адже в Японії існує більше п’яти тисяч сортів хризантем різних форм і відтінків.
Поважна громада ознайомилася з чудовими прислів’ями і приказками японського народу, в яких відбилися його соціально-історичний та життєвий досвід, багатовікова мудрість.


Для молодшої ланки школярів БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» відбувся казкограй «Чарівні казки країни, де сходить сонце» та майстерня hand made з орігамі «Летючий журавлик щастя».


Слайд-довідка «Суші як мистецтво» надихнула наших користувачів спробувати себе у ролі майстер-шефа. 


Так Галина Бакал провела майстер-клас по приготуванню суші, розповіла про інгредієнти цієї страви та справно виготувала екзотичні, як для українців, смаколики. 


А потім всі присутні мали змогу їх покуштувати.



1 коментар:

  1. Чудовий захід,дізналися багато цікавого про Японію. Око порадували національні кімано,аромат живих хризантем наповнював залу,а суші всім сподобалися.

    ВідповістиВидалити