В розмальованій торбинці Миколай несе гостинці



18 грудня в переддень  свята бібліотекарі завітали в ДНЗ №29 «Барвінок»


  та до учнів 3-Б-класу (класовод Ніна Кайзерова)  БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» з народознавчим експромтом «В розмальованій торбинці Миколай несе гостинці».

Найбільше цього свята чекає дітвора. У своїй уяві хлопчики та дівчатка здебільшого малюють таку картину: сивобородий чоловік з величезним мішком, в якому безліч подарунків, спускається з небес і у супровіді своїх помічників – ангелика та чортика, непомітно підкладає під подушку коробки з дарунками, або прутики.Те чи інше він кладе тоді, коли начебто одержує  вказівку від янгола, який переконує, що впродовж року дитина була слухняна, чи від чортика, який згадує в чому малеча прогрішилась.


Бібліотекарі ознайомили дітей з історією життя людини, яка прославилася своєю добротою, чуйністю й допомогою нужденним. Миколай за переказами народився у місті Патарі, в Лікії. Хлопчик, рано залишившись сиротою, виділявся серед інших особливою любов’ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним. За добродушність і милосердя Миколай отримав велику подяку і шану від людей.
Святий Миколай опікується воїнами і мандрівниками, вважається покровителем дітей, моряків, торговців та лучників. В народних переказах він боронить людей перед стихійними лихами, а найбільше на воді. Виходячи в море на промисел, рибалки брали з собою образ святого чудотворця.
Напередодні цього дня діти  в садочку і в школі читали вірші, писали листи до Святого Миколая, розповідали легенди про його добрі справи.







Малюки щиро поділилися своїми потаємними бажаннями. Адже рік- у-рік  - малеча з нетерпінням чекає того щасливого ранку, коли просинаєшся і бачиш перед собою яскраві, немов чарівні подарунки.







0 коммент.: