Новорічна подорож країнами світу


Ось залишилося ще трішки… і до нас у двері вже постукає Новий рік…
 Цікаво, а як в інших країнах відзначають прихід  Нового року?
26 грудня бібліотекарі відвідали БНВО "ЗОШ №15-ДЮСОК", де для учнів 6-А класу провели годину цікавого «Новорічна подорож країнами світу».

Їм розповіли про жителів Австрії, для яких хорошим знаком вважається почути у святкову ніч «Дзвони миру». В Болгарії, коли настає північ, у всіх будинках на кілька секунд гасне світло. Естонці ж вірять, що щастя їм принесе сажотрус і з цієї причини дітям дарують іграшкових сажотрусів. Емоційні італійці в новорічну ніч позбавляються від старих меблів. Цікавою є традиція в Англії, де  дзвонарі незадовго до півночі «закутують» дзвони храмів у ковдри. Від цього замість гучних ударів виходить ледве чутний гомін. І тільки о 12-й годині, коли ковдри знімаються,  дзвони сповіщають про настання Нового року на повен голос. В Шотландії на новорічну ніч підпалюють бочки з дьогтем і котять їх по вулицях, спалюючи, таким чином, Старий рік і запрошуючи Новий.
Не менш цікаво зустрічають Новий рік по-азіатськи.  В’єтнамці прикрашають кімнати гілками квітучого  персикового дерева.  Китайці виходять на вулицю, щоб запалити ліхтарики і перетворити своє місто в море маленьких вогнів. Бірманці вірять: на Новий рік, щоб був дощовим і урожайним, потрібно  обов’язково влаштувати змагання з перетягування канату. А от в Японії напередодні свята панує ажіотаж в магазинах одягу: щоб Новий рік був щасливим, його обов’язково потрібно зустрічати в обновці.
У нас, українців, також існують свої  традиції. В очікуванні Нового року ми ставимо в своїх оселях ялинку. Багато років тому ялинку називали різдвяним деревом, тому що ставили її на Різдво. Але в нас перші ялинки з’явилися не на Різдво, а на Новий рік.


 Для учнів1-4 класів пройшла хвилинка- інформинка  «Зелена красуня». 


Школярики дізналися, що сріблясті кульки, якими прикрашають ялинку, були виготовлені в Німеччині в1848 році. А вітальна листівка була вперше надрукована в Англії. Найбільша ялинка знаходиться в Італії. Найперша гірлянда з’явилася в Фінляндії.


Казковий, чарівний, таємничий Новий рік наближається.





0 коммент.: