Правові шляхи подолання конфліктів


Із усього різноманіття  знань, що їх людина набуває у повсякденному житті, їй найбільше будуть потрібні правові знання. Адже обізнаність  у системі законодавства і правопорядку, що існують у державі, повноправними громадянами якої стануть  наші  юні  читачі, допоможе їм розумно скористатись своїми правами, правильно визначити свої обов’язки, застереже від злочинних  вчинків.


У багатьох випадках причиною того, що молоді люди потрапляють у тенета злочинності та її наслідки є відсутність достатньої інформації.
У рамках проведення Тижня права для формування у підлітків навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій, формування правової культури і громадської грамотності, розвитку соціальної активності та інтересу до права 5 грудня працівниками нашої філії була проведена година правової інформації «Правові шляхи подолання конфліктів», яка пройшла у БВЗШ №1. 


Інспектор ювенальної превенції Мелашенко Петро Леонідович з метою правового виховання учнів та попередження дитячої злочинності у своїй бесіді-діалозі взяв за основу Кримінальний та Адміністративний кодекси України, доступно та просто розкрив суть, причини та наслідки злочинів, навів яскраві та змістовні приклади.



 Гарним доповненням до заходу стала тематична виставка та коментований перегляд літератури. 

0 коммент.: