Weihnachten – Різдво по-німецькому в бібліотеці

Майже цілий рік дорослі і малята з нетерпінням чекають зимові свята. Кожному незалежно від віку хочеться хоча б якось урізноманітнити своє життя. 

Новий рік, Різдво та інші врочисті дні несуть із собою веселощі й розваги, ігри, спів, танці. З особливим нетерпінням чекають у всіх католицьких країнах довгоочікуване свято. Це Різдво. Воно пов’язане з подарунками, несподіваними дивами, гарним настроєм.


Свою роботу бібліотека-філія№3 тісно поєднує з педагогічним та учнівським колективом БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК». 2017-2018 навчальний рік – Рік української мови у Німеччині та німецької мови в Україні. 21 грудня працівники книгозбірні підготували Weihnachten – Різдво по-німецькому в бібліотеці.



Цікаво для школярів бібліотекарі розповіли про походження та традиції цього свята в Німеччині, а також про чотирьохнедільний Адвент та календар Адвенту для дітей. Бо він з’явився на світ саме у Німеччині. Його придумала німкеня фрау Ланг для свого сина, щоб зробити очікування Різдва більш цікавим. З того часу він став вхожим у Німеччині в кожен дім де є діти. 


Ігри і співи, вірші і різдвяні побажання звучали сьогодні двома мовами – українською і німецькою, а ще був гостинний солодкий «рай». Weihnachten вдався на славу. 


Тому – мрію, тому – казку, тому – долю, тому – ласку. Щедре завжди на дари це Різдво для дітвори!



0 коммент.: