Троє українців - у списку пошани Міжнародної ради дитячої літератури

Результат пошуку зображень за запитом "список пошани honour list 2018"Найвпливовіша організація у світі, що займається дитячою літературою, – Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (The International Board on Books for Young People – IBBY) опублікувала свій традиційний «список пошани» – Honour List 2018. До переліку найвидатніших письменників, художників та перекладачів у галузі дитячої літератури зі всього світу потрапили три українські автори! 
Пов’язане зображення

Улюбленого сотнями дітлахів письменника Володимира Рутківського відзначено за твір «Гості на мітлі», який було перевидано 2016 року «Видавництвом Старого Лева»;

Пов’язане зображеннявсесвітньовідомого художника Владислава Єрка – за ілюстрації до книги «Маленький принц» («А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»); 




Результат пошуку зображень за запитом "фото книга ульф старк диваки і зануди"Галину Кирпу – за переклад повісті Ульфа Старка "Диваки і зануди" («Видавництвом Старого Лева»). 


 IBBY Honor List – кожні два роки Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги IBBY створює перелік нещодавно виданих видатних книг для дітей, щоб відзначити найкращих письменників, художників та перекладачів з країн-членів IBBY. Основна мета переліку, як і самої ради, – сприяти міжнародному порозумінню за допомогою дитячої літератури. 

0 коммент.: