Для хлоп'ят та для дівчаток про людей і про звіряток


12 лютого працівники бібліотеки-філії№3 з книжковими новинками завітали до учнів 1-В класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класовод Галина Чувпіліна) на годину радісного читання. 


Школярам була представлена книжкова виставка «Хіт-парад книжкових новинок видавництв України», які надійшли у фонд книгозбірні№3.


Юним читачам були рекомендовані для прочитання книги Івана Андрусяка «Кабан дикий – хвіст великий…», Сильвії Плат «Кухня пані Вишеньки», Мар’яни Савки «Казка про Старого Лева», Леоніда Сороки «Кишеньковий дракон», Галини Павлишин «Унікальна картоплина», Мар’яни та Тараса Прохасько «Хто зробить сніг», Оксани Лущевської «Втеча». Це оповідання про страхи перед щепленням, однак його неодмінно треба зробити, щоб не захворіти.


Веселі віршовані історії «Про безпеку» з серії «Чемним діточкам», з яких маленькі книголюби разом із кумедними звірятками навчатимуться як слід поводитися, коли потрапиш у халепу, як уникнути небезпеки вдома, на річці, в дорозі.


«Цікавинки від Алінки» – книжечка, в якій зібрані прислів’я, приказки, скоромовки про живу і неживу природу, а також систематизовані загадки на валеологічну тематику про життя і здоров’я дитини.
Лоренц Паулі і Катрін Шерер «Лисичка йде до бібліотеки» із серії «Маленьке диво». Це дивовижна історія про те, як звичайна лисичка випадково потрапила до надзвичайного світу знань. Як це їй вдалося? Вона просто заскочила до бібліотеки. Мерщій за нею! Адже це так цікаво!..



Діти сьогодні познайомилися не лише з новими книгами, а й з їх авторами та ілюстраторами. А ще з видавництвами  «Богдан», «Грані - Т», «Рідна мова», «Видавництво Старого Лева».

0 коммент.: