Невідомі сторінки чужої війни


15 лютого День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З нагоди цієї календарної дати працівники книгозбірні №3 для юнацької аудиторії БВЗШ№1 та учнів середньої ланки БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» підготували історичний щоденник «Невідомі сторінки чужої війни».


Афганська війна належить до тих подій ХХ століття, які не знайшли свого повного і об’єктивного висвітлення, лишилися «білими плямами» новітньої історії. Брудна, чужа, неоголошена… Вона принесла смерть, інвалідність, одягла в жалобу тисячі материнських сердець. У неї свої холодні очі, свій рахунок, своя безжалісна статистика.


15 лютого 29-та річниця виведення радянських військ з території Афганістану. Сьогоднішня зустріч з школярами – данина пам’яті всім, хто був причетний до трагічної й героїчної Афганської війни.


Бібліотекарі розповіли учням про шокуючі факти афганських подій, про тих, хто поліг в чужій країні або помер від одержаних ран, контузій і психологічних травм уже вдома. 


Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Афганський вітер», зробили її коментований огляд. Школярі переглянули відеокліп «Не жди мене (Афганістан)» та документальний фільм «80-а розвідрота».


Для всякої мислячої людини завжди буде існувати два Афганістана – Афганістан війни і Афганістан людей, котрі були на тій війні.

0 коммент.: