Космічна галактика

12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики. 57 років тому людині вперше підкорився космос. Цим космонавтом став росіянин Юрій Гагарін.


З нагоди цього пам'ятного дня користувачам бібліотекарі підготували виставку-подорож «Космічна галактика» та відеоекскурс «Згадати все. Політ у космос».


Всесвіт завжди надзвичайно вабив людство. Його хотіли пізнати, йому присвячували свої мрії та теоретичні розробки багато талановитих особистостей. Серед них чимало й українців. Першопрохідцем у царині ракетної справи був Олександр Засядько. Про реактивний літальний апарат уперше висловив думку Микола Кибальчич. Понад сорок років трудився над теорією реактивного руху Костянтин Ціолковський, рід якого походив від гетьмана Северина Наливайка. Юрій Кондратюк (справжнє ім’я Олександр Шаргей) став автором креслення, що дозволяли здійснити політ та висадку на Місяць. А людиною, яка вперше втілила у життя мрію всього людства, став Сергій Корольов. У 1997 році першим українським космонавтом став Леонід Каденюк.


Це особливий день день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі.

0 коммент.: