45-хвилинний заспів душі Квітки Цісик


Цієї весни Україна відзначає дві дати пов’язані з унікальною творчою особистістю. Співачка Квітка Цісик: 65 років від дня народження (4 квітня) та 20 літ відтоді, як вона пішла за межу (29 березня 1998 року).
«Посмертна слава» – це сказано ніби про неї. Після смерті співачки голос Квітки ще проникливіше зазвучав в Україні. «Два кольори», «Ой, верше, мій верше», «Черемшина», «Я піду в далекі гори» та багато інших пісень у її неповторному виконанні перетворювали слухачів Кейсі на її захоплених шанувальників. Лише раз почувши цей унікальний тембр – забути його неможливо.



4 квітна на «45-хвилинний заспів душі Квітки Цісик» до книгозбірні №3 завітала поважна громада користувачів та учні БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК». Про українку, яка співала душею, присутні на заході переглянули документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі». Бібліотекарі підготували чудову викладку-вшанування «Журба і пісня Квітки Цісик», зробили коментований огляд статей із періодичних видань, акцентувавши увагу на маловідомих біографічних фактах родини Цісик.




І дорослі, і школярі здійснили веб-мандрівку до Львова у єдиний в Україні музей Квітки Цісик, побували на літературно-мистецькому фестивалі її імені під назвою «Циганський горб», віртуально познайомилися з його першими лауреатами, які  отримали іменну медаль Квітки.



Всі свої пісні Квітослава-Орися присвячувала поривам нескореного українського духу.

0 коммент.: