Створення українського військово-морського флоту у світлі сучасних подій

29 квітня 2018 року виповнюється 100 років з моменту підняття українського прапора над Чорноморським флотом. Бібліотекарі для юнацької аудиторії БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (вчитель історії Людмила Серган) підготували інформаційну годину «Створення українського військово-морського флоту у світлі сучасних подій». 



Користувачам була представлена виставка-спалах «Флот Українського моря: перша спроба», рекомендувавши для прочитання нову книгу Ігоря Гриценка «Український Державний Флот в 1917-1919рр.: історія його становлення, військово-політичної боротьби та занепаду». 


У пропонованому творі висвітлена сутність та масштаби процесів українізації, яка розгорнулася після Лютневої революції 1917 року на Чорноморському та інших флотах колишньої Російської Імперії, що стало важливою передумовою для формування військово-морських сил незалежної України. Детально розглянуто процес становлення військово-морського флоту і морських інституцій УНР та Української Держави, наведено основні положення тогочасного українського військово-морського законодавства. 


Книга Олега Олійниківа «Сторінки історії Українського військово-морського флоту» розкриває історію формування військово-морських сил України від сивої давнини до сучасності. Наведені у ній факти будуть сприяти національно-патріотичному вихованню молодого покоління Української суверенної держави.


Старшокласники переглянули документальний фільм режисера Івана Канівця «Тризуб Нептуна». Прес-тайм «Будемо з флотом – будемо сильні» дав школярам інформаційний простір про стан військово-морського флоту суверенної України.



Саме сьогодні, 18 квітня, вводиться в обіг пам’ятна монета «100-річчя створення Українського військово-морського флоту» номіналом у 10 гривень.
  
Результат пошуку зображень за запитом "фото монета 10 гривень до 100-річчя українського флоту"    Результат пошуку зображень за запитом "фото монета 10 гривень до 100-річчя українського флоту"

0 коммент.: