Планета-океан

8 червня щороку відзначається Всесвітній день океанів (англ. World Oceans Day) Всесвітній день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах.


Світовий океан – одна з найбільших загадок нашої планети. Землю правильніше було б назвати планетою Океан, тому що саме він займає переважну частину земної поверхні. Світовий океан – унікальний витвір природи, колиска життя на Землі, джерело різноманітних ресурсів. Тисячі видів рослин і тварин знайшли у ньому середовище для свого існування. Саме з цією інформацією познайомилися діти містечка «Посмішка» пришкільного табору «Світанок» БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» на екокруїзі «Планета-океан».



Бібліотекарі загадували загадки про океани та його мешканців, провели вікторину «Морями та океанами». Школярі переглянули фрагмент документального фільму «Грандіозна мандрівка вглиб океанів» та мультфільм «Восьминіжки».


Працівники книгозбірні не оминули увагою і питання забруднення Землі, продемонструвавши ролик про сміттєвий континент у Тихому океані, обговорили зі школярами проблему збереження багатств Світового океану.


Величезний, безмежний, непередбачуваний, глибокий, бурхливий, небезпечний, неосяжний, безжальний, багатющий – усі ці епітети стосуються великого водного простору. Світовий океан – блакитне дзеркало Землі. Це і минуле, і майбутнє нашої планети. 

0 коммент.: