Насильство – це сміття…


Колектив бібліотеки-філії№3 активно проводить заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». 7 грудня для юних громадян, учнів 8-х класів, БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» відбулася міні-лекція з елементами тренінгу «Як діяти в ситуації насильства або його загрози», який провели фахівці мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі під егідою ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я. Психолог проекту Євгенія Тернова та соціальний працівник Галина Єльська.


Лаконічно, доступно у формі діалогового спілкування пані Євгенія розповіла школярам про прояви різних видів насильства: фізичного, психологічного, сексуального, економічного. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати. В Україні існують закони, які захищають від насильства. Пані Галина розвінчала міфи про домашнє насильство. Звільнення від міфів – це перший крок до покращення стосунків в сім’ї, колективі.






Школярі активно приймали участь в ситуативних іграх, запропонованих психологом. Детально фахівці зупинилися  на понятті булінг і як можливо виправити це явище, якщо воно є в учнівському колективі.



Усім присутнім на заході роздали проспекти, календарі, звернення, закладки не лише для ознайомлення, а й з метою інформації про психологічну підтримку і куди слід звертатися, якщо щось сталося.

0 коммент.: