Збережемо пам'ять про подвиг


   

4 січня Біла Церква вшановує світлу пам’ять тих, хто поклав своє життя, визволяючи  місто від нацистських загарбників. Їхній славетний подвиг згадуємо нині з трепетом і глибокою вдячністю.
   З нагоди 75-річниці звільнення Білої Церкви у бібліотеці  відбулася година прес-факту «Збережемо пам’ять про подвиг». На захід завітали учні 7-А класу БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» з учителем історії Людмилою Серган.


    У читальній залі філії представлена тематична виставка. Школярі переглянули слайд-презентацію «Біла Церква в роки війни». Бібліотекарі ознайомили присутніх з періодом окупації міста, зробили  коментований огляд періодичних видань.


   902 дні «господарювали» нацисти в Білій Церкві. Було закатовано і знищено близько 10 тис. чоловік, 45 тис. військовополених.
   Білоцерківці з перших днів війни відстоювали своє рідне місто. Понад 6 тисяч мешканців було відправлено в діючу армію. За роки окупації було створено більше 30 підпільних груп, 10 диверсійних групувань, які наближали визволення. В тяжких кровопролитних боях загинули та навічно залишилися спочивати в білоцерківській землі 1800 радянських воїнів, 88 чехів та словаків.
   Велич подвигу непідвладна часу. Тож варто низько вклонитися тим людям, хто ціною власного життя захищав Батьківщину від завойовників.
   Захід завершився патріотичним флешмобом «Пам’ять живе», як шана тим, хто загинув на білоцерківській землі.
   Затамувавши подих, в абсолютній тиші, діти вшанували пам’ять про полеглих героїв хвилиною мовчання.

                                                                                


0 коммент.: