Альберт Ейнштейн - творець-бунтар



14 березня виповнюється 140 років від дня народження одного з найвідоміших науковців ХХ століття, Нобелівського лауреата Альберта Ейнштейна. Саме в цей день фахівці книгозбірні №3 для учнів 6-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Музичук) підготували годину цікавих фактів «Альберт Ейнштейн – творець-бунтар».


Доступно, лаконічно, змістовно працівники бібліотеки розповіли школярам захопливу історію про малого Альберта, який дуже захоплювався грою на скрипці, був у дитинстві не надто жвавим хлопчиком, як він сам стверджував, його розум розвивався уповільнено. 


Однак, неабияк зацікавившись вивченням математики і фізики, він зробив величезні відкриття, котрі просто-таки «перевернули» уявлення людей про вироблення енергії, Всесвіт, простір і час. Будучи причетним до створення атомної бомби, Ейнштейн до кінця своїх днів боротиметься за мир і рішуче закликатиме відмовитися від цієї зброї в усьому світі.



Присутні на заході охоче ознайомилися з книжковою виставкою, прослухали її коментований огляд. Бібліотекарі озвучили користувачам-дітям відомі вислови геніального фізика. Діти переглянули відеоролик «Найвідоміший фізик ХХ століття».


Сьогодні, як багато років назад, усесвітньо відомий дивак Альберт Ейнштейн викликає захоплення. Бо пройшов складний шлях до знань та великих відкриттів.


0 коммент.: