Найсолодше свято



Що може заставити  широкий загал користувачів активно відвідати бібліотеку в розпал літа? Свято! Особливо, якщо воно відбувається з нагоди Дня шоколаду.



Вікторини, конкурси, ігри, співи і багато іншого чекало на відвідувачів книгозбірні 11 липня. Дорослі і діти довідалися про історію шоколаду. Прослідкували його історичний шлях від сивої давнини до сьогодення. Дізналися імена видатних особистостей : Х. Колумба, Е.Кортеса, А. Мірандо. Скільки позитивних емоцій визвала інформація про корисні властивості шоколаду, його основні види. Вразили читачів і цікаві факти про «його величність».



Усі без виключення мали змогу перевірити свої знання та інтуїцію, зігравши в інтелектуальну вікторину «Солодке життя». Позмагалися у спритності в конкурсах «Шокомани», «Шоколадний настрій», відгадували загадки, вивчили скоромовку, склали меню для кафе «Шоколадний креатив».





Усі отримали масу позитивних емоцій – гравці від процесу, глядачі від видовища.





Діти і дорослі активно долучилися до конкурсу «Шоколадні базіки». Із слова «шоколад» складали нові. 


Присутні на заході  отримали і творчі завдання «Шоколадні фантазії», де було запропоновано намалювати шоколадні обгортки відомих вітчизняних та зарубіжних марок, або спробувати себе в ролі художника-дизайнера, придумати щось своє. Самий оригінальний дизайн творили з пластиліну, виготовляючи «цукерки» і «шоколадні плитки» карколомної форми.


Для широкого загалу користувачів працівники бібліотеки  підготували виставку «Його величність шоколад», на якій були представлені книги та періодичні видання.


Веселим, цікавим, солодким і дуже смачним стало свято для читачів . Не обійшлося і без дегустації шоколадної продукції. Всі із задоволенням насолодилися смаком різних видів шоколаду: гіркого, білого, молочного, пили чай. І кожний в цей момент мріяв опинитися , як і герой книги А.Дала Чарлі на шоколадній фабриці і не вибиратися з неї декілька днів.
Горнятко чаю, смачна цукерка, улюблена книга – що може бути краще.
Колектив бібліотеки щиро вітає всіх ласунів і ласунок  зі святом! Із всесвітнім Днем шоколаду!




0 коммент.: