Каша – мати наша



Бібліотека-філія №3 вже давно є третім місцем для громади мікрорайону Залізничне селище. Хтось відкриває книгозбірню для себе вперше, та зазвичай про неї знають і відвідують родинно.




30 жовтня на народознавчий мікс «Каша – мати наша» завітали до бібліотеки учні 1-х, 2-х, 3-х, 5-х класів БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» разом з класоводами Тетяною Осипенко, Олесею Бойко, мамами, бабусями, дідусями. Бо де каша – там і гурт, де гурт – там і каша.




Це найпростіша й водночас одна з найсмачніших страв народної кухні. Яку тільки кашу не варять в Україні! Гречану, ячмінну, вівсяну, пшеничну, рисову, кукурудзяну, солодку із зеленого жита, гарбузову чи картопляну із пшоном або маком.



 Присутні на заході мали змогу і відпочити, і розважитися, і ознайомитися з книжковою викладкою друкованих видань, коментований огляд яких зробили бібліотекарі.


З дитинства всім знайома добра Сорока-білобока, яка кашу варила і малих діток годувала, повідала 10 цікавих фактів про крупи, загадала загадки.
Це гарний спосіб перевірити гнучкість розуму, логічність мислення та багатство фантазії.





П’ятикласниця Юрчик Даринка повідала родинний секрет приготування гречаної каші, яку дівчинка готувала сама, але під пильним наглядом матусі. Каша була настільки смачною, що за мить горщик спорожнів.





Ігри, конкурси, веселі реготали, хитромудрі міркувалки, інсценівка казки про гарбузову кашу не залишили байдужими нікого з учасників дійства.




Немає меж креативності. Тому основне правило заходу – це творити, творити і ще раз творити!



0 коммент.: