Чотирилапим за вірність і відданість



У рамках відзначення Всесвітнього дня захисту тварин для читачів-учнів 7-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Музичук) бібліотекарі книгозбірні №3 підготували і провели кліп-мозаїку «Чотирилапим за вірність і відданість».
Всесвітній день захисту тварин – це свято, яке допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.


Школярі переглянули відеоролики про гуманне ставлення до тварин «Вони не винні!», «Прихистіть», «Тварини теж мають права», «Звір».  


Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Ми всі у відповіді за них», на якій були представлені відомі книги українських та зарубіжних авторів, твори письменників-краян. Семикласникам для ознайомлення та прочитання була рекомендована книга «Правила утримання тварин у місті Біла Церква». Корисною для підлітків стала інформація і про товариства захисту тварин у нашому місті.


У багатьох країнах вважається, що домашні тварини – це члени сім'ї, вони мають такі ж права, як і інші - вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу. Але в той же час, тварини, як і раніше страждають від людської жорстокості.
Затамувавши подих учні слухали голосні читання оповідань А.Корж «Дружок», О.Виговського «Маленька велика собачка», вірша «Реквієм (про цуценя по імені Чапка)".


Юні громадяни довідалися багато цікавого про дивовижні факти з життя тварин. Провідний бібліотекар Тетяна Драбинко розповіла школярам про пам’ятники собакам. Їхні історії самопожертви та відданості вражають, не можуть залишити байдужим, і є взірцем безумовної любові, до якої має прагнути людство.


Організації із захисту тварин багатьох країн світу щорічно організовують різноманітні заходи. В останні роки вони проходять більш ніж у 60 державах. Ставленням до тварин й оцінюється наша людяність.


Захід, проведений у бібліотеці, мав за мету привернути увагу дітей на актуальні проблеми безпритульних тварин. Адже в наші дні випадки жорстокого поводження з чотирилапими досить поширені. Пам’ятаймо, що братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і любов! Не забуваймо, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, ми допомагаємо собі!


0 коммент.: