Гарбузове party «Страшно й весело»


У дні осінніх шкільних канікул працівники бібліотеки приготували користувачам-дітям багато цікавого. Юним книголюбам подобаються заходи, під час яких можна досхочу  повеселитися та погратися.





Мова йде про Хелловін. Гарбузове паті "Страшно й весело" відбулося у книгозбірні 31 жовтня. Кажуть, що це не наше свято, а запозичене. Та фахівці бібліотеки разом зі своїми читачами вирішили використати це як привід для творчості, фантазії  та гарного настрою.



Заздалегідь приготували оголошення-запрошення для всіх бажаючих.


У переддень веселого дійства прикрасили залу, використовуючи найпопулярніші та відомі атрибути Хелловіну – гарбузи, паперових кажанів, летючих мишей, чорних котів, павуків, привидів. Від стелі до підлоги бібліотеку затягнуло павутиння – це створило гарну фотозону.
Всі декорації виготовлені руками бібліотекарів.



Ведучими були не лише фахівці книгозбірні, а й активні читачі Вікторія Діхтяренко та Дмитро Кравець. 



Учасники познайомилися з добрими відьмами, страшними чаклунами, пройшов конкурс на кращий маскарадний костюм. Присутні дізналися історію виникнення свята, старовинні ірландські обряди і те, чому обов’язковим атрибутом на ньому є гарбуз.  


Під час заходу відбулися конкурси, ігри, розваги та ворожіння.





А найголовніше – це виставка-інсталяція  "Хелловін крокує світом", на якій були представлені зовсім не страшні книги про чаклунів, відьом і різну нечисту силу...



Як і на всі свята, не обійшлося і без частувань. Меню було справді корисним і чарівно містичним! Коктейль-кошмар, зуби дракона, освіжаючі черепашкові цукерки, зелені жабки, асорті з хробачків, гусінь під соусом по-білоцерківськи.


Неймовірно захопливо сприйняли веселе дійство і дорослі. Адже хто з них не мріяв хоч на хвилинку повернутися в дитинство.
Було весело, цікаво і зовсім не страшно!



0 коммент.: