Багата місія мови


9 листопада велике державне свято – День української писемності та мови. В Україні воно було офіційно встановлене 1997 року Указом Президента. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна наша мова.



З метою виховання в учнів поваги та шанобливого ставлення до рідної мови, Вітчизни, формування почуття патріотизму, сприяння збереженню духовних цінностей 7 листопада для учнів 7-А класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Музичук) фахівці книгозбірні №3 підготували і провели годину українознавства «Багата місія мови». 


Бібліотекарі презентували присутнім книжкову виставку-інсталяцію «Із слова починається людина, із мови починається наш рід», зробили її коментований огляд.
Школярам було цікаво дізнатися інформацію про те чому сторіччями українська мова не визнавалася, заборонялася, переслідувалася... Семикласники, затамувавши подих, прослухали старовинну легенду «Чому українська мова солов’їна».



В поетичнопісенне перевесло перетворилося мовознавче дійство: звучали вірші, лунали пісні.




Юні громадяни заприсяглися у вічній любові до рідної мови, до рідного слова.


Завершився захід патріотичним флешмобом «Рідне слово – заповідь століть і сьогодення голос».


Пам’ятаймо, що наша писемність і мова – це чиста криниця із якої б’є, мов сльоза, джерело. Вона, як добірне зерно, яким маємо всі ми, патріоти держави, засівати поле спілкування, домагатися її розквіту, утвердження на теренах нашої незалежної України.


0 коммент.: