Шоколад у художній літературі


Шановні читачі!
Сьогодні Всесвітній день шоколаду.
Пропонуємо вашій увазі віртуальний
книжковий огляд
«Шоколад у художній літературі»

                                Шоколад може вилікувати навіть розбите серце


Арру-Виньо, Ж.-Ф. Шоколадные каникулы / Жан-Филипп Арру-Виньо. – М., 2014. – 198с.

Книга французького письменника Жан-Філіппа Арру-Віньо про те, як проходить літо у багатодітній родині. У ній багато кумедних діалогів, подій, які відбувалися насправді у сім’ї автора.












Гербіш, Н. Теплі історії до шоколаду / Надійка Гербіш. - К., 2014. - 144 с.

Ця книжка — збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.







Грант, Т. Горячий шоколад / Терри Грант. – М., 2009. – 264с.


Маленька кондитерська, в яку випадково завітав відомий шоколатьє Ренато Вітеллі, називається дивно  - «Теплий вечір»… Власник магазинчика помітив, що теплими літніми вечорами люди залюбки відвідують його крихітний шоколадний рай. І цей райський «Теплий вечір» зводить відомого шоколатьє зі скромною дівчиною-продавчинею, яка подарує йому палке кохання.








Дал, Р. Чарлі і шоколадна фабрика / Роальд Дал. – К., 2011. – 240с.


Найпопулярніша книга Роальда Дала. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік  на його день народження, дарували єдиний дарунок  маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу. «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» стверджує, що «Чарлі й шоколадна фабрика»  одна з тих справжніх і захоплюючих книжок, які необхідно прочитати кожній дитині.



Дочинець, М. Хліб і шоколад / Мирослав Дочинець. – Мукачево, 2011. – 300с.


Перед нами – "легка" і "світла" проза. Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів. Особливе місце відведено жінці. Героїні "заново" створюють мужчин, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється і в потойбіччі. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.









Иванова, Ю. Шоколадно-аппетитная история / Юлия Иванова. – М., 2014. – 24с.


Герої цієї історії – і коренні мешканці Південної Америки, і іспанські мореплавці, які вперше привезли какао-боби в Європу, і представники іспанського, французького і російського панства. Книга розповідає про те, як на протязі століть у різних країнах відкривали для себе рецепти приготування улюблених ласощів.








Кетро, М. Горький шоколад. Книга утешений / Марта Кетро. – М., 2009. – 128с.

Ця книга знадобиться тим, хто засмучений. Не шукайте в ній сюжетну лінію, перед вами осколки дзеркала, в яких відображається мінливе обличчя кохання. Вдивляючись у нього, ви зрозумієте, що не одинокі в своїх почуттях. І що все проходить.











Лукашова, А. Шоколадные стихи / Анна Лукашова. – М., 2013. – 32с.

У цій книзі все в шоколаді, і не тільки цукерки, зефір і фрукти, але й діти, і, навіть, їх батьки. Тут багато печива, джему, рогаликів та інших солодощів, від яких стає радісно на душі. А як відомо, радощів багато не буває.












Молчанова, И. Гламур в шоколаде / Ирина Молчанова. – М., 2008. – 224с.

Уяви – ти найпопулярніша дівчина в школі. Але одного разу з’ясовується, що насправді ти не подобаєшся ні-ко-му. Така новина зіпсує життя кому завгодно! Але тільки не справжній королеві…












Роньшин, В. Тайна зефира в шоколаде / Валерий Роньшин. – М., 2002. – 272с.

У книзі дві захопливі повісті про сміливу та винахідливу Ємму Мухіну. Вона виходить живою з самих небезпечних ситуацій і немає нічого, що може поставити дівчинку у глухий кут.













Флоранд, Л. Француженки не крадут шоколад / Лора Флоранд. – М., 2015. – 360с.

«Француженки не крадуть шоколад» - це роман про американку Кейд Корі, яка працювала над виготовленням шоколаду з дитинства. Вона успадкувала сімейну імперію «Шоколад Корі», але не володіла натхненням для створення вишуканих ласощів. За ним і французькими рецептами вона і поїхала в Париж до знаменитого шоколатьє Сильвано Маркизу.









Харрис, Дж. Шоколад / Джоанн Харрис. - М., 2011. - 300 с.

Спокій маленького французького містечка порушений приїздом Віанн та її доньки. Молода жінка відкриває свій шоколадний магазин. Якимось дивним чином вона дізнається про потаємні бажання мешканців містечка і пропонує кожному саме ті шоколадні ласощі, які примушують його знову відчути смак до життя. 










Ягелло, Й. Шоколад із чілі / Йоанна Ягелло. – Л., 2013. – 288с.


«Шоколад із чилі» продовжує історію Лінки Барської, тепер уже учениці омріяного нею мистецького ліцею. Проблеми підлітків: нагальна потреба в грошах, які треба сплатити за навчання, непрості стосунки з коханим Адріаном і зведеною сестрою Касею, спроби розібратися у своїх почуттях і можливостях – усе це авторка описує без загравань з молодим читачем, називаючи речі своїми іменами і присмачуючи свою розповідь тонким гумором і подекуди іронією. Героїня розуміє, що життя не завжди солодке, а кохання не мусить нагадувати молочний шоколад. Воно швидше схоже на шоколад із чилі…

ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ!

0 коммент.: