Сьогодні, любі книголюби, запрошуємо вас помандрувати до Писанкового Королівства. Там дізнаємося чимало цікавого про
Його Величність Яйце. Ці знання допоможуть бути здоровим упродовж усього життя.
Чому треба вживати яйця?
Жоден інший продукт не містить стільки
холіну, як куряче яйце. Ця речовина запобігає відкладенню холестерину на
стінках судин. Яйце майже повністю засвоюється організмом і не утворює шлаків.
Які яйця корисніші: білі чи коричневі?

Немає різниці. Білі несуть кури
європейських порід, темніших – азіатських.
Скільки яєць можна з’їдати щодня?

Щоденне вживання двох яєць запобігає
серцево-судинним захворюванням і не призводить до утворення холестерину в
крові.
Які яйця найкраще вживати?

Зварені круто.
Що краще їсти: білок чи жовток?

І білок, і жовток корисні. Білок
курячого яйця (будівельний матеріал організму) засвоюється на 97%. Жовток –
джерело необхідних поживних речовин і вітамінів.
Яєчна шкарлупа корисна?

Так, вона на 90% складається з карбонату
кальцію, легко засвоюється організмом. Містить усі (аж 27!) потрібні організму
мікроелементи, виводить радіонукліди. Шкарлупу попередньо добре вимитого і круто
звареного яйця розтерти у ступці і вживати щодня 1,5-3 грами зранку із сиром чи
кашею.
Чи зміцнює яйце здоров’я?

Так, оскільки воно містить: залізо –
зміцнює імунітет; магній – знімає стреси; фосфор – поліпшує пам’ять; кальцій –
зміцнює кістки і зуби; селен – захищає щитовидну залозу; вітамін А (гострота
зору), Е (захист клітин), Д (міцність кісток), С (імунна система) та інші.
Від яєць поправляються?

Ні. Вони допомагають підтримувати
нормальну вагу, боротися з ожирінням.
Немає коментарів:
Дописати коментар