Сторінки сайту

5 травня 2020 р.

Квітка для здоров’я

 

Які властивості кульбаби вам відомі, крім того, що це мила
і нарядна, сонячна весняна квітка, що тішить око і піднімає настрій. ЇЇ зустрічаємо всюди: на луках, на узліссі.  Однак, не всі знають, що її можна вживати в їжу і володіє лікарськими властивостями.  Причому, використовуються практично всі її частини: і квіти, і листя, і стебла, і навіть коріння. Також кульбабу застосовують в кулінарії у вареннях, салатах, борщах, вітамінних асорті. Ще наші предки готували з листя салати, а з квітів варили варення і робили вино.І приготована із сухих обсмажених коренів кульбаби кава є прекрасним тонізуючим напоєм.
 А Рей Бредбері написав повість «Кульбабове вино».  Враження про свої дитячі роки автор зберіг у  Кульбабовому вині та численних оповіданнях про Дуґа – простого американського хлопчика, у якому легко вгадати автора.   Біібліотекар  філії  №3 Юлія Сидоренко радить прочитати твори відомого письменника: фантастичні повісті «Марсіанські  хроніки» і «451градус  за Фаренгейтом», автобіографічну повість «Кульбабове вино» та сюжетно  пов’язані з нею оповіданнями.



Немає коментарів:

Дописати коментар