З давніх часів відсутність супу на обід вважалося свідченням
неблагополуччя в сім'ї. Лікарі призначали супи під час застуди та грипу, супам
приписують загальнозміцнюючу і профілактичну дію для ряду захворювань.
Вчені говорять про те, що найдавніший суп варили з м'яса
бегемота близько 6 тис. років до н.е. А перші супи, приготовані за більш-менш
сучасними рецептами, з'явилися приблизно в І столітті до н.е. в Азії.
У поезії XII-XIII століть оспівуються супи-пюре, супи зі
свинячого сала, з овочів, круп, а так само мигдалю і оливкового масла.
У Німеччині варять айнтопф
– густі супи, в які додають сардельки, ковбаски, квасоля, овочі і часто багато
іншого, що знайдеться в арсеналі господині.
Ніжний смачний гарний цибулевий суп національне французьке блюдо
гідне принцес. Готується цибулевий суп дуже швидко, всього за 15 хвилин.
Цибулевий суп – з одного боку дуже просте і бюджетне блюдо, а з іншого
вишукане, що подається у дорогих ресторанах в різних країнах.
Рецепт: Почистити цибулю, дрібно подрібнити, припустити у каструлі
з вершковим маслом до м’якості, але не давати засмажитися. Залити молоко, закип’ятити,
зробити слабкий вогонь і проварити 3-4 хв. Протерти масу через сито або
скористатися блендером, закип’ятити ще раз, додавши сіль. Сир натерти на дрібній
тертушці. Змішати жовтки, вершки і тертий сир, заправити цією сумішшю, додати
перець і ще раз перемішати. Підсмажити на вершковому маслі шматочки білого
хлібу з обох сторін. Розлити суп по
тарілках, подавати з грінками. Смачного!!!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
0 коммент.: