Радимо прочитати

Ґжеґож Касдепке, Велика книга почуттів, ілюстрації Марціна Пивоварського, переклад із польської Ярослави Івченко, Львів, Урбіно, дитячі книжки, психологія, емоційний інтелект, розвиток дитини, книжки про почуття, звідки беруться дітиШановні батьки!
Пропонуємо до вашої уваги книгу сучасного польського дитячого письменника Гжегожа Касдепке «Велика книга почуттів». Це ніби довідник з людських почуттів і моральних цінностей, і водночас – збірка оповідань про виховательку пані Мілку та групу дітей із дитячого садочка. Кожен розділ присвячений певному почуттю, емоції, яка розбирається на прикладах або ситуаціях із повсякденного дитячого життя. Наприкінці кожного розділу – визначення цього почуття, але не енциклопедичне, а зрозуміле дітям. Також автор дає окремі практичні поради дітям та батькам стосовно контролю почуттів.

Ґжеґож Касдепке, Велика книга почуттів, ілюстрації Марціна Пивоварського, переклад із польської Ярослави Івченко, Львів, Урбіно, дитячі книжки, психологія, емоційний інтелект, розвиток дитини, книжки про почуття, звідки беруться діти
«Якщо тобі нудно – не вмикай одразу телевізор. Краще візьми олівці й намалюй нудьгу – наприклад, у вигляді противної відьми. Або зліпи її з пластиліну… А потім можна погратися в детектива: пошукай удома найнудніші місця. А якщо не місця – то заняття… І невдовзі виявиться, що нудьга чкурнула собі бозна-куди!»

Результат пошуку зображень за запитом "книга Гжегож Касдепке Велика книга почуттів"Радимо читати «Велику книгу почуттів» дітям уголос, адже вона спонукає говорити з дітьми про почуття і моральні цінності, звертати на них увагу, згадувати і розповідати дітям якісь історії із свого життя. І усе це – не в якості «виховної години», не для повчань і впливу на поведінку, а ніби трохи відсторонено. Про злість, образи і нечесну гру можна розповідати без емоцій – так, як ми розповідаємо про те, чому йде дощ, де живуть слони і які бувають машини.

Варто наголосити, що емоційний інтелект дитини психологи радять формувати змалку, і саме від батьків залежить, як дитина в майбутньому буде справлятися зі своїми емоціями та почуттями, а також співчувати іншим.

0 коммент.: