Від козака-малюка до захисника


І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич.
Яна Яковенко

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.


10 жовтня, напередодні свята, бібліотекарі завітали до 6-А класу БНВО «БЗШ №15-ДЮСОК» (класний керівник Людмила Серган) на козацькі перегони «Від козака-малюка до захисника».


Школярі дізналися про величне християнське свято Покрови. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою  землю, були переконані – Свята Покрова охороняє їх.
Інтелектуальні перегони пройшли на славу. Учні, розділившись на дві команди, прийняли участь у вікторині «Мандрівка Великим Лугом», продовжили  прислів’я та приказки про козаків. У конкурсі «Смачна страва» визначили інгредієнти, що входять до традиційних козацьких наїдків.


На завершення заходу Петро Кавун, учень 6-В класу, вихованець школи мистецтв №1, заграв на баяні мелодію «Їхав козак за Дунай».


Козаччина – героїчна сторінка в історії. Невмирущий дух козацтва сьогодні передався всім присутнім. Ми горді з того, що в нашій державі підростають справжні захисники.
Вітаємо зі святом! Миру всім і добра!     

0 коммент.: