Визнані світом


26 жовтня у бібліотеці-філії №3 відбувся День інформації «Визнані світом». Широкому загалу відвідувачів книгозбірні була представлена яскрава книжкова виставка «Визнані світом» /лауреати Нобелівської премії в галузі літератури/ та прес-тайм «Цікаві факти про нобелівських лауреатів». 


Газети та часописи викликали жваву зацікавленість користувачів різних вікових категорій. 

До години несекретної інформації «Найвідоміший у світі заповіт», 


старанно підготовлену бібліотекарями, долучилися і активні читачі, які віднайшли цікаві факти із життя Альфреда Нобеля.




Поважній громаді працівниками книгозбірні була представлена книга Івана Чекмана «Родина Нобелів», у якій допитливий читач знайде цікаву інформацію про три покоління  знаменитої родини Нобелів, титанічна праця якої сприяла науково-технічному прогресу у нафтовій, машинобудівній, військовій промисловості. Їхня сім’я – феномен подвижницької праці і шляхетної благочинної діяльності. Книголюби дізнаються про створення Нобелівського фонду, церемонію вручення премій, про нобелівських лауреатів.


У калейдоскопі цікавих фактів «На підступах до Нобеля» мова йшла про українців , які були номіновані на літературну премію світу.


«Жінки здебільшого залишаються безіменними», – сказала британська письменниця Вірджинія Вулф. Проте світ змінюється, а жінки невтомно працюють задля розвитку світової науки та культури. Їхні найвищі досягнення у письменстві високо оцінені критиками. Зокрема з 1901 року до 2014 року найвищу – Нобелівську – премію з літератури отримали 13 жінок. 


А 2015 року до когорти нобеліанток приєдналася ще одна – білоруська письменниця і журналістка українського походження Світлана Алексієвич. Ознайомитися за що дали Нобеля письменницям, нашим користувачам допоміг веб-огляд «Чотирнадцять нобеліанток: що ми про них знаємо».



Відвідувачі бібліотеки позитивно сприйняли корисність інформації про літераторів-лауреатів Нобелівської премії.




0 коммент.: