Краща вакцина від СНІДу - інформація


Щороку 1 грудня світова громадськість відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.
За офіційними даними в Україні зареєстровано 27 тис. ВІЛ-інфікованих, але вважається, що реальна цифра – близько 240 тис. інфікованих – переважно осіб у віці 20-29 років. СНІД невиліковний, а якщо і є якісь, порівняно ефективні, ліки на Заході, то ціна їх сягає 20-30 тис. доларів. Тому найнадійнішим методом боротьби з "чумою ХХ століття" є профілактика. А в ній чи не найосновніше місце займає інформаційна кампанія та привернення уваги щонайбільшої кількості людей.
Сьогодні в читальній залі нашої філії була оформлена виставка-застереження з коментованим переглядом літератури «СНІД! Не залишайся байдужим!». Бібліотекарі, провівши інтернет-урок «Краща вакцина від СНІДу – інформація», намагалися донести до присутніх, що  кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції. Адже СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю.

Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах – найкращі методи профілактики СНІДу. Відвідувачі прикріпили собі червоні стрічки, як символ  підтримки та спічуття тим, хто хворий на ВІЛ. 

0 коммент.: