"Важко бути чесною людиною у наш час"

Пов’язане зображення

31 травня свої 70 років відзначає Світлана Алексієвич. Щойно письменниця отримала Нобелівську премію з літератури, читачі всього світу кинулися дізнаватися, хто ж це така. Навіть опитування на сайті Нобелівського Комітету свідчить, що про неї чули тільки 12% користувачів.


Пов’язане зображення

Світлана Алексієвич стала першим нобелівським лауреатом в історії незалежної Білорусії, першим з 1987 року російськомовним письменником (після Йосипа Бродського), який отримав Нобелівську премію з літератури.
Книжки Світлани Алексієвич видавали в СРСР, Росії, Україні, США, Німеччині, Великобританії, Японії, Швеції, Франції, Китаї, В'єтнамі, Болгарії, Індії та інших країнах (всього в 19 країнах світу). Крім того, письменниця є автором сценаріїв 21 документального фільму та трьох театральних п'єс. Вистави за її книгами ставили у Франції, Німеччині, Болгарії.

1983 – «У войны не женское лицо»
1985 – «Последние свидетели. Сто недетских рассказов»
1989 – «Цинковые мальчики»
1993 – «Зачарованные смертью»
1999 – «Чернобыльская молитва»
2006 – «Чудный олень вечной охоты»
2013 – «Время секонд-хэнд: конец красного человека»



Пов’язане зображення   Пов’язане зображення  Пов’язане зображення   Результат пошуку зображень за запитом "фото книга світлана алексієвич Зачарованные смертью"
 Результат пошуку зображень за запитом "фото книга світлана алексієвич чорнобильська молитва хроніка майбутнього"  Результат пошуку зображень за запитом "фото книга светлана алексієвич Чудный олень вечной охоты"
Пов’язане зображення


0 коммент.: