Талановитий і відвертий Кузьма Скрябін



Сьогодні, 17 серпня, Кузьмі Скрябіну могло б виповнитися 50 років. На «Зірковій історії» бібліотекарі разом із відвідувачами згадували яскраві факти з життя музиканта.


2 лютого 2015 року всі новинні сайти і ранкові ефіри сколихнула страшна новина – загинув Кузьма Скрябін. Смерть Андрія Кузьменка називають непоправною втратою. Люди, які його знали, розповідають: він був оптимістом, вмів жартувати над іншими й собою, був надзвичайно принциповою, порядною людиною. А ще – дуже простим, таким, якого не вразила «зіркова хвороба».
  Є вислів, що людина живе доти, доки про неї пам'ятають інші. У Кузьми залишилася ціла армія шанувальників: як серед звичайних людей, так і артистів. Багато музикантів кажуть, що філософія пісень Скрябіна прямим чином вплинула на їхню творчість і становленні особистості в цілому. Що ж, у цей день хочеться згадати найяскравіші життєві моменти Кузьми Скрябіна, його людські якості і внесок у розвиток української музики. Для деяких артистів творчість Андрія Кузьменка служить джерелом натхнення. Наприклад, ще за життя Кузьми співак Іван Дорн зробив кавер на його пісню "Танець пінгвіна", з яким кілька років тому виступив на міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля".А нещодавно український гурт "АНТИТІЛА" переосмислив в музичному плані пісню Скрябіна "Люди, як кораблі", випустивши на неї кліп.
Також Кузьма всіляко допомагав бійцям із зони АТО, часто відвідував госпіталь і при цьому не боявся сказати, що сам йти воювати не готовий:
«З мене вояка такий собі. З моїми грижами, вирізаними мізками, я там буду рівно півгодини і на тому закінчиться моя бравада військова. А в тилу я досить потужний чувак».
Не можна не згадати, що Кузьма займався і благодійною діяльністю –допомагав дитячим будинкам і хворим дітям. На даний момент дружина Андрія Кузьменка заснувала фонд на честь покійного чоловіка, і продовжує займатися благодійністю.
1 лютого 2015 року, за день до загибелі, Кузьма Скрябін презентував новий кліп на пісню"Дельфіни".


"Укрпошта" презентувала поштову марку до 50-річчя від дня народження лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка
Марка отримала назву "Андрій Кузьменко. 1968-2015 (Скрябін)", повідомляє "Укрпошта".
Зазначається, що основою для марки стало фото співака, зняте фотографом Оленою Божко. Марка випущена тиражом 130 тисяч примірників, її номінал – 9 грн.


 ЦІКАВі ФАКТИ З ЖИТТЯ КУЗЬМИ СКРЯБІНА:
                          
Кузьма запам'ятався веселим та добрим музикантом з унікальним почуттям гумору.

1. Мріяв стати водієм сміттєвоза. Вважав, що це "романтично".
2. Любов до музики прищепила мама – вчителька музики.
3. Є автором гурту "Пающие трусы" та першим вчителем гурту DZIDZIO.
4. Першим поштовхом до меломанії була пісня The Beatles Lady Madonna
5. Вдома тримав автомат, аби у випадку нападу захистити родину від агресорів.
6. Зізнався, що у 2004 році агітував за Януковича, бо його "змусило" керівництво каналу, де він працював у ті часи.
7. Є автором книги-автобіографії "Я, Побєда і Берлін". Вона мала шалену популярність, кілька разів перевидавалася.
8. Завжди приховував свою дружину від журналістів.
9. Присвятив подіям в Україні революційний хіт "Революція у вогні", який під час буремних подій на Майдані відмовлялися крутити радіостанції. 

0 коммент.: