Не нудний Хелловінний вихідний


У ніч з 31 жовтня на 1 листопада відмічають Хелловін, найзагадковіше свято в році, яке бере  свій початок із традицій древніх кельтів. Вважають, що у цю ніч стираються межі між світами, духи виходять на землю і спілкуються з людьми.


Щоб відігнати всіляке зло люди розпалювали багаття, співали пісень, надягали різноманітні страшні костюми. Традиція святкування поширилася по Англії та Ірландії. На початку ХІХ століття Хелловін стали відмічати у США, а в кінці ХХ століття і в Україні. Якщо в давнину язичники свято вірили в нього, то зараз воно стало більше схоже на маскарад з традиційними іграми та частуванням.


Незмінним атрибутом Хелловіна є так званий ліхтар Джека. Насправді це просто гарбуз, на якому вирізано зловісно усміхнене обличчя. В середину овоча ставлять запалену свічку.


Не нудний Хелловінний вихідний 28 жовтня влаштували для користувачів-дітей працівники книгозбірні та викладачі школи раннього розвитку «Чудо-чадо». Присутні на святкуванні не побоялися пірнути в атмосферу таємничості. Діти були одягнені в карнавальні костюми. Організатори свята розповіли цікаві факти про історію виникнення Хелловіна, провели конкурси та ігри. 


Школярі потоваришували з Джеком-ліхтарем, а потім відбулася карколомна дискотека.



Не обійшлося і без частування. Смакували черв’ячками та мишами, але не справжніми, желейними. Запивали чародійними напоями. Бо без цього і свято не свято.



Зараз книгозбірня №3 прагне бути не просто місцем де можна знайти потрібну інформацію, взяти книгу для прочитання, а і центром спілкування. Тут дорослі і діти зможуть цікаво провести час у свій вихідний. І це дає результати. Не нудні вихідні у бібліотеці стануть традиційними.

0 коммент.: