Сузір’я славетних земляків


Край…  Наш рідний край – неповторний і чарівний. Любов до нього займає особливе місце в почуттях кожного із нас. Любимо свої місця не тільки за їх красу, а і за наших земляків, які славляться працелюбністю, високою духовністю, задушевною піснею, поетичним словом.
4 березня читачі-учні 7-В класу (класний керівник Леся Поліщук) БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» взяли участь у краєзнавчому  STORY-марафоні «Сузір’я славетних земляків».  
Бібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко розповіла дітям про те, що на Київщині народились і почали творити славний гетьман України Іван Мазепа, автор Державного гімну незалежної України Павло Чубинський. Незабутній Андрій Малишко присвятив  незбагненній любові до землі безсмертні слова:
Чому, сказати й сам не знаю,
 Живе у серці стільки літ
Ота стежина в ріднім краю
 Одним одна біля воріт.
Тут народилась відома  поетеса світового рівня Ліна Костенко, герой України Іван Драч, дитяча поетеса Марія Познанська,  письменники Шолом-Алейхем, Володимир  Дідківський, Сашко Дерманський, співак Іван Козловський, художники – Катерина Білокур, Марія Приймаченко, вчитель Людмила Бараненко.


 Діти переглянули відео «Україна згадує художницю Катерину Білокур», «Іван Козловський. Пісні з України». Бібліотекар ознайомила учнів з  книгами, представленими на тематичній викладці.
Діяльність митців є культурною візиткою краю. Знані і у регіоні, і у країні вони несуть добру славу про свій  край по усьому світу. Їм є що сказати.





0 коммент.: