Світ романтики і пригод Рафаеля Сабатіні

   ᐉ Книга Рафаель Сабатіні «Одіссея капітана Блада» 978-617-538-161 ...

З життєвим і творчим шляхом відомого англомовного письменника італійського і англійського походження Рафаеля Сабатіні через он-лайн знайомить бібліотекар  філії №3 Юлія Сидоренко.
Народився Рафаель Сабатіні  29 квітня 1875 рокуу в італійському містечку  Єзі на Адріатичному узбережжі. Його батько, італієць Вінченцо Сабатіні, і мати  Анна Траффорд, були відомими у свій час оперними співаками. Після народження сина вони продовжували виступати і, вирішивши, що гастрольне життя не для дитини, відправили маленького Рафаеля до родичів в Англію. Уже тоді він  дуже полюбив читати книги англійською мовою. Незабаром батьки Рафаеля завершили артистичну кар'єру і стали викладати спів, відкривши в Порто свою першу школу. І син, якому тоді було сім років, переїхав до батьків. ВПортугалії він навчався в католицькій школі, і до італійської й англійської мов, якими він володів з раннього дитинства, додалася португальська. Через кілька років родина Сабатіні повернулася до  Італії й оселилася в Мілані, а Рафаеля відправили вчитися у Швейцарію, де він вивчив французьку і німецьку мови. Серед улюблених авторів Рафаеля були Шекспір, Жуль Верн, Вальтер Скотт. В 1892 році він прибув у Ліверпуль і кілька років працював перекладачем. У середині 1890-х років Рафаель Сабатіні почав писати, а в 1899 році вже зумів зацікавити своїми оповіданнями головні англійські журнали.
 З1905 року Раафаель Сабатін цілком присвятив себе літературі — щороку писав повість чи роман, багато оповідань. Великий успіх мав його роман «Одісея капітана Блада», в якому  письменник розповів
 про незвичайні, інтригуючи, пригоди Пітера Блада на суші і на морі. Книга , від якої неможливо відірватися  зацікавить, як школярів, так і дорослих.


0 коммент.: