Вивчай Європу – змінюй Україну

У Польщі проходить IX економічний форум "Європа-Україна" - Україна ...

16 травня в Україні відзначають День Європи – як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи".
Варто зазначити, що в Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу – 9 травня. Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.
 Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють заради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. В нашій державі це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

Історія Постаті Культурологія Мистецтво -Кріль М.М. Історія країн Центрально-Східної Європи:Навчальний посібник.– К.: Знання, 2008. –284 с.
У навчальному посібнику подано стислі нариси про країни Центрально-Східної Європи. Висвітлено найважливіші проблеми, загальні закономірності та специфічні особливості їх державно-політичного розвитку, соціально-економічних змін, культури, основні напрями зовнішньої політики.



Масляк П.О. Країнознавство: Підручник. – К.,: Знання, 2008. – 292 с.
Підручник складається з двох частин: у першій розкриваються теоретичні засади країнознавства, у другій містяться характеристики країн світу. Особлива увага приділяється комплексному аналізу країн, систематизовано відомості про їх природу, населення, господарство, соціальну організацію.

Вступ до права Європейського Союзу - Кернз В.Кернз В. Вступ до права Європейського Союзу: Навч. Посібник. – К.: Т-во «Знання», КОО, 2002. – 381 с.
Розкриваються як традиції, так і нові складові загальної системи права Європейського Союзу. Окремий розділ присвячено практичним рекомендаціям студентам, які готуються розпочати власну кар’єру, спеціалізуючись на праві Європейського Союзу. Особливу цінність становить словник найважливіших термінів права Співтовариства (шістьма мовами), покажчик основних нормативних документів. Українською мовою книга видається вперше.

2014 - Сторінка 6 
Україна: Час вибору. – К., 2014. – 44 с.
 Брошура підготовлена експертами Центру Разумкова в рамках проекту «Європейська інтеграція України: внутрішні фактори і зовнішні впливи».






Євроінтеграційні процеси в Україні: регіональний аспект. – К., 2008. –119 с.
Видання висвітлює погляди молодих авторів на євроінтеграційні процеси в Україні, на формування нової політики ЄС щодо України

Библиотека на Meta.Ua Словник-довідник Європейського Союзу - 2006 ... 
Європейський Союз: Словник-довідник / Ред. М. Марченко. – К.: «К.І.С.», 2006. –140 с.
 Головна мета словника – допомогти зорієнтуватися в морі нових складних для широкого загалу понять і термініа, дати напрямок для подальшого пошуку




Я Пізнаю Світ - Книги / журналы - OLX.ua

Країна і народи: Європа: Я пізнаю світ: Дитяча енциклопедія / Авт.-упоряд. Л.О.Багрова. – К.: Школа, 2003. – 443 с.  
Авт.-упоряд. Л.О.Багрова. – К.: Школа, 2003. – 443 с. 
У книзі викладена різнобічна інформація – про столиці держав і видатних людей, визначні місця і національні особливості, народні традиції і звичаї.




Країни світу: Європа» - Дитяча енциклопедія - Крамниця - АртВертеп ...Країни світу: Європа: дитяча енциклопедія / Авт.-упорядники В.В.Мирошнікова, М.О.Панкова, В.М.Скляренко.-Харків: Фоліо, 2006. –
 319 с.
На сторінках книги діти зможуть здійснити захоплюючу подорож по країнах Європи. Дізнатися багато цікавого про географічні особливості, природу, історію, економіку та культуру європейських держав. Познайомитися зі звичаями та традиціями різних народів, що входять до європейської спільноти.



0 коммент.: