Які властивості кульбаби
вам відомі, крім того, що це мила
і нарядна, сонячна
весняна квітка, що тішить око і піднімає настрій. ЇЇ зустрічаємо всюди: на
луках, на узліссі. Однак, не всі знають,
що її можна вживати в їжу і володіє лікарськими властивостями. Причому, використовуються практично всі її
частини: і квіти, і листя, і стебла, і навіть коріння. Також кульбабу
застосовують в кулінарії у вареннях, салатах, борщах, вітамінних асорті. Ще наші предки готували з листя салати, а з
квітів варили варення і робили вино.І приготована із сухих обсмажених
коренів кульбаби кава є прекрасним тонізуючим напоєм.
А Рей Бредбері написав повість «Кульбабове
вино». Враження про свої дитячі роки автор
зберіг у Кульбабовому вині та численних
оповіданнях про Дуґа – простого американського хлопчика, у якому легко
вгадати автора. Біібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко радить прочитати твори
відомого письменника: фантастичні повісті «Марсіанські хроніки» і «451градус за Фаренгейтом», автобіографічну повість «Кульбабове
вино» та сюжетно пов’язані
з нею оповіданнями.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
0 коммент.: