# Читаємо_українське



0 коммент.:

 

Розділи почуття зі смайликом

Про те, що посміхатися корисно, чули і знають всі. Тому не дивно, що в світі існує таке свято – Всесвітній день усмішки. Воно завжди випадає на першу п’ятницю жовтня. Адже п’ятниця, сама по собі, сприяє усмішці – попереду два вихідні.

Отож бо! 4 жовтня, п’ятниця. Фахівчині книгозбірні №3 разом зі своїми читачами, учнями 1-В класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 (класовод Олеся Бойко) провели чудову акцію-емоцію «Розділи почуття зі смайликом».

Сьогодні нам усім знайомі кумедні жовті мармизки –  усміхнене обличчя у вигляді кола, двох крапок і зігнутої лінії. Вони полегшують наше спілкування, замінюють цілі слова. І більш барвисто висловлюють почуття.

Бібліотекарки познайомили школярів з історією виникнення смайлика, переглянули відео ролик «Усміхнений колобок». Діти з задоволенням відповідали на питання вікторини, активно приймали участь у конкурсах,  іграх та змаганнях.

Було цікаво! Було атмосферно! Море емоцій, позитивного настрою, дратвової енергії подарував Смайлик маленьким книголюбам.

Чому смайлик? Відповідь проста – він тільки про посмішку.

Попри всі негаразди, поганий настрій, повітряні тривоги – посміхайтеся! Усмішка так усім личить!









0 коммент.:

 


Вітаміни – для здоров’я

(Ментальне здоров'я)

Дитина випалює свої «чому» зі швидкістю реактивної ракети. «Її запитання – серйозні, смішні, дивні, кумедні сиплються як частий град» – писав Джанні Родарі.

4 жовтня фахівці книгозбірні №3 спробували відповісти на деякі дитячі питання стосовно країни Вітамінія. Працівники бібліотеки для учнів 4-Б класу Білоцерківської гімназії – початкової школи №15 (класовод Галина Чувпіліна) організували інформаційний мікс «Країна Вітамінія». 

Розпочали з найпростішого запитання: «Для чого людині потрібні вітаміни?». Допитливі непосидьки давали чіткі відповіді літературної вікторини «Які вітаміни є в цьому продукті», розгадували загадки про вітамінні рослини.

Школярі не лише дізналися, а й запам’ятали багато корисної інформації про вітаміни. Бібліотекарі познайомили четвертокласників з книжковою виставкою «Мешканці країни Вітамінія» і наголосили, щоб здорова їжа стала їхнім надійним помічником у всіх великих і малих дитячих справах.


0 коммент.:

Любі наші юні користувачі!

До Всесвітнього дня захисту тварин фахівчині книгозбірні №3 підготували для вас книжкову зоомозаїку «Тварини війни». Неймовірно цікаві видання чекають на вас!


- Валентина Дуван Муха та Найда
Зворушлива історія двох київських безпритульних собак, які залежать від випадку і доброти небайдужих людей. Історія, заснована на реальних подіях, спонукає піклування про інших, розвиває емпатію та розкриває важливі для суспільства теми.


- Зоряна Живка,  Пес Патрон :Маленька історія про велику мрію
Пес Патрон– улюбленець дітей та дорослих, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій, єдиний у світі пес доброї волі дитячого фонду ЮНІСЕФ, володар медалі «За віддану службу», який допомагає саперам знешкоджувати ворожі вибухові пристрої.
Ця книга – своєрідна автобіографія Патрона. Зоряна Живка і Богдана Бондар підготували для українських дітей переклад із собачої мови на людську – і з цього вийшла ось така історія. Вона надихає мріяти, вірити й перемагати!
                                                                      
                                                    
                                                              
- Інна Курило Кексик-захисник
На оборону України у війні проти росії встали не тільки люди, а й домашні улюбленці. Котик Кексик, разом зі своїми друзями, організував у дворі Територіальну оборону і, як міг, допомагав людям. Разом з Кексиком країну захищають : песик Шустрик, ворона Ксеня, голуб Степан, гуси та бджоли.
А чи знаєте ви, чому ракетний комплекс називається «Стугна»? Чому вороги не змогли здолати Змієві вали й безслідно зникають в Чорнобаївці?
Пригоди Кексика та його друзів чекають на вас. Команда головного героя мужньо боронить рідну країну.
Казки написані на реальних подіях.


- Інна Курило Неймовірні пригоди Кексика та його друзів
Історію України цікавіше вивчати з казками та легендами. Тож пропонуємо вам саме таку книжку. На прохання сусідських хлопчиків кіт Кекс створює у дворі клуб любителів історії України. У клубі друзі діляться пригодами та розповідають про події, які відбулися на Київщині в перші місяці війни. Тут і спогади про чудові мирні дні в Ірпені та евакуацію його мешканців на початку війни. І розповідь про річки Ірпінь та Стугна. Ви познайомитесь з Васильківським півником і зустрінетесь з героями тваринками. Дізнаєтесь про Чорнобаївку та про історію Змієвих валів.
В історичні розповіді вплітаються казки. Тут і казка про Привида, про Байрактара, про Героїв та про нову міфологічну істоту «Бававнятко».

0 коммент.:

 


Ти – козак, ти – вояк, не здолать тебе ніяк

1 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Фахівчині книгозбірні №3 для учнів 4-А класу Білоцерківської гімназії -початкової школи №15 (класовод Ніна Кайзерова) провели свято козацької розваги та забав «Ти – козак, ти – вояк, не здолать тебе ніяк».

У читальній залі для школярів була представлена книжкова виставка-інсталяція «Ми роду козацького діти», коментований огляд якої зробили бібліотекарки устами козака Мака (героя лялькового театру «Веселі пальчики).

Весело і гамірно було відчайдухам при проведенні ігор-конкурсів. А їх було безліч : «Силачі», «Півники», «Коню вороненький, коню мій гніденький», «Цілься точніше», «Кажу вам до слова, як рубаю дрова», «Млин» …Не прості були завдання, та справилися з ними на всі сто! Бо козацькому роду нема переводу!

А ще всі хором заспівали «Ой, у лузі червона калина», що будить у серцях патріотичні почуття, єднає людей старшого, середнього і молодшого покоління.














 


0 коммент.: