Viva піца!

9 лютого весь світ святкує Міжнародний день піци.

Неаполь офіційно вважають батьківщиною піци. Саме тут 1890 року з’явилася страва з тіста, моцарели, томату та базиліка у кольорах італійського прапору. Назвали її «Маргарита» на честь королеви Савоя, монаршої особи родом з Неаполю. 

       


Багато країн розробили свої національні варіанти піци. Так у Індії до неї додають маринований імбир, фарш із баранини і соєвий сир. У Японії  їдять піцу з вуграми й кальмарами, у Пакистані  з гострим карі. Мешканці Коста-Ріки віддають перевагу піці з кокосами, а бразильці  піці із зеленим горошком.

А ось українці мають свої рецепти: швидкі і прості, а так смачно можуть нагодувати всю родину. В цьому нашим читачам гарно допомагає добірка періодичних видань, які вміщують кулінарні рецепти: «Добра кухня», «Добрые советы», «Единственная», «Жіночий порадник», «Кулинария», «Люблю готовить!», «Рецепти господині», «Смачно!»,  «Хозяйке на заметку».

Піца на сковорідці від нашої колеги – Наталії Добровольської
5 столових ложок муки
2 столові  ложки майонезу
2 столові ложки сметани
1 яйце
сіль
Начинка на ваш смак. Піцу можна випікати і у духовці.

Спробуйте зробити цю смакоту і ви.

2 коментарі: