9 лютого весь світ святкує Міжнародний день піци.
Неаполь офіційно вважають батьківщиною піци. Саме тут 1890 року
з’явилася страва з тіста, моцарели, томату та базиліка у кольорах
італійського прапору. Назвали її «Маргарита» на честь королеви Савоя, монаршої
особи родом з Неаполю.
Багато країн розробили свої національні варіанти піци. Так у Індії до неї додають маринований імбир, фарш із баранини
і соєвий сир. У Японії їдять
піцу з вуграми й кальмарами, у Пакистані – з гострим карі.
Мешканці Коста-Ріки віддають перевагу піці з кокосами, а бразильці – піці із зеленим горошком.
А ось українці мають свої рецепти: швидкі
і прості, а так смачно можуть нагодувати всю родину. В цьому нашим читачам гарно
допомагає добірка періодичних видань, які вміщують кулінарні рецепти: «Добра
кухня», «Добрые советы», «Единственная»,
«Жіночий порадник», «Кулинария», «Люблю
готовить!», «Рецепти господині», «Смачно!», «Хозяйке на заметку».
Піца на сковорідці від нашої колеги – Наталії Добровольської
2 столові ложки майонезу
2 столові ложки сметани
1 яйце
сіль
Начинка на ваш смак. Піцу можна випікати і у духовці.
Спробуйте
зробити цю смакоту і ви.
Дякуємо Наталії Добровольській за рецепт! Вже занотували!Нумо готувати!
ВідповістиВидалитиГотуйте і нас запросіть!
ВідповістиВидалити