6 топ книжок 2017 від президента


Президент Петро Порошенко представив свій топ книжок 2017 року, які рекомендує до прочитання:
«Мустафа Джемілєв. Незламний» Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва


Про книжку «Мустафа Джемілєв. Незламний» Порошенко зазначив, що це не біографія в класичному розумінні: “Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показано долю кримських татар і боротьбу нації за вільне життя, а також сьогодення і проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму”.
«Війна з Росією» Річарда Ширреффа (переклад Лариси Лебеденко, Раїси Ладохіної)


За словами президента, книжка «Війна з Росією» Річарда Ширреффа розвіює міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією, не враховуючи інтересів України. Та наочно показує, до чого слід бути готовими у відносинах з Росією.
«Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної


«Усе, що нам треба, – довести справу до кінця. Закінчити революцію. Зламати хребет радянській системі… Зламати її в корені, по суті – у системі суспільних відносин, освіти, державній системі, у словах, думках і вчинках. Зробити людську гідність мірою всіх речей. І тоді революція буде завершена – і Революція гідності, і Євромайдан, і Помаранчева Революція, і Революція на граніті. Тому що це стало би торжеством тих цінностей, на яких виростала європейська цивілізація, – цінностей християнських, які ставлять на перше місце людину як Образ і Подобу Божу».
«Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Фергюсона



«Цивілізація. Як Захід став успішним» – масштабне історико-економічне дослідження про те, як Європі вдалось стати центром світової цивілізації, написав Порошенко.
«Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова


У книжці «Шевченко від А до Я» президенту України дуже імпонує мистецький погляд на Шевченка передусім як людину, не лише митця. “Це світлі та життєствердні замальовки про великого українця, сповнені світла, радості, віри й надії. Ця книжка підтверджує, що наша спадщина таїть у собі величезні скарби і варта того, щоб до неї повертатись”, – зазначив Порошенко.
«Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Нікіфорова, Лізавети Герман й Ольги Балашової.


Ще одне мистецьке видання, яке президент рекомендує хоча б переглянути, – «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics». У книжці, за словами Порошенка, зібрані фото монументальних мозаїк, які стали артефактами радянських часів. Важливе свідчення епохи, яка відходить у небуття. 

0 коммент.: