Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві



24  липня бібліотекар  Юлія Сидоренко запросила читачів-дітей на бібліофреш «Журнали добрі і цікаві, журнали мудрі і яскраві», де познайомила їх з рубриками журналів «Малятко», «Барвінок», «Куля», «Моє хобі», «Жасмин», «Однокласник».


  Школярі  із задоволенням читали,


грали в логічні і літературні ігри, продовжували прислів’я та складали нові, виявивши при цьому відмінні знання усної народної творчості.



Всі бажаючі взяли участь в арт-пікніку: дізналися як створювати вироби у техніці печворк та звідки виникла потреба використовувати обрізки й відходи крою при роботі з тканиною, що таке клаптикове шиття в тому чи іншому вигляді й як воно з’явилося.


Читайликів зацікавила інформація про те, що відомий єгипетський орнамент був  створений зі шматочків шкіри газелі близько 980 року  до нашої ери. А в одному з музеїв Токіо  є свій експонат – зшитий приблизно в той же час костюм, прикрашений клаптиками. У 1920 році в печері Тисячі Будд знайшли килим, зібраний приблизно  в  IХ столітті з безлічі шматочків одягу паломників. Найчастіше печворк використовувався при шитті ковдр,  в Америці ця методика отримала назву квілтинг. Кожна господиня в американських поселеннях могла похвалитися власною схемою печворку, унікальним підбором кольорів  у його малюнку.
 У бібліотеці-філії №3 не тільки дівчатка, а і хлопчики виявили бажання  пошити серветку .
 З  кольрових клаптиків габардину, заготовлених заздалегідь, діти створили власні орнаменти, підібравши кольори та взялися до творчості.    





Кожному  відвідувачу книгозбірні знайшлося заняття до душі. Меншим за віком читайликам бібліотекар показала, як  з пластиліну виготовити королеву чарства квітів – витончену троянду та розфарбувати малюнки до віршів.






Дітлахи працювали легко та натхненно. Додому вони понесли неповторні серветки, що стануть прекрасою столу, різнокольорові трояндочки у подарунок  рідним та веселі малюнки.  
  




0 коммент.: