Овочі та
фрукти ми вживаємо щодня круглий рік,
адже надзвичайно важливо правильно
харчуватись.
А 16 червня навіть
відзначають День свіжих овочів. Древні
казали: ми – те, що ми їмо. І в цьому є
сенс, адже наш організм будується із речовин, які потраплябть до тіла з їжею. Від них також
залежить наша здатність опиратися хворобам. Тому важливо їсти не солодощі, а
звичайні харчі, особливо овочі.
А чи знаєте ви які є
види овочів?
Овочі – це їстівні частини
рослин, переважно трав’янистих, які людина вживає в їжу та які зазвичай
різняться від солодких фруктів та ягід, різноманітного насіння та спецій.
Овочами можуть бути практично будь- які частини рослин, зокрема листя, плоди,
квітки, коренеплоди, стебла та бульби. Багато овочів переважно вживають у їжу
сирими, але є й такі, які готують різноманітними способами. Отож, зважаючи на
різні частини тієї чи іншої рослини, до овочів належать: квітки (капуста броколі, цвітна
капуста, артишок), насіння (кукурудза), листя (капуста, шпинат, салат, цибуля-порей), стебла (бамбук, імбир), бульби (картопля), цілі рослини (соя),
коренеплоди ( морква, пастернак,
буряк, редиска), цибулини ( цибуля, часник), плоди (помідор,
огірок, кабачок, гарбуз, перець, баклажан, авокадо) та боби (квасоля, горох.)
І, уявіть собі, надзвичайно корисними є
квашені овочі: капуста, огірки, помідори та інше, бо саме їхня природна кислота
допомагає мікрофлорі почуватися якнайкраще. Крім того, вітамінів у них – море.
Бібліотекар філії
№3 Юлія Сидоренко запрошує після закінчення карантину завітати до нашої бібліотеки і прочитати книги та журнали
про овочі, а зараз ви можете знайти і прочитати цікавинки про овочі в мережі інтернет.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
0 коммент.: