Комора ласуна


 Овочі та фрукти  ми вживаємо щодня круглий рік, адже надзвичайно важливо   правильно харчуватись.
А 16 червня навіть відзначають День свіжих овочів.  Древні казали: ми – те, що ми їмо.  І в цьому є сенс, адже наш організм будується із речовин, які  потраплябть до тіла з їжею. Від них також залежить наша здатність опиратися хворобам. Тому важливо їсти не солодощі, а звичайні харчі, особливо овочі.
А чи знаєте ви які є види овочів?
Овочі – це їстівні частини рослин, переважно трав’янистих, які людина вживає в їжу та які зазвичай різняться від солодких фруктів та ягід, різноманітного насіння та спецій. Овочами можуть бути практично будь- які частини рослин, зокрема листя, плоди, квітки, коренеплоди, стебла та бульби. Багато овочів переважно вживають у їжу сирими, але є й такі, які готують різноманітними способами. Отож, зважаючи на різні частини тієї чи іншої рослини, до овочів належать: квітки (капуста броколі,  цвітна капуста, артишок), насіння (кукурудза), листя (капуста, шпинат, салат, цибуля-порей),  стебла (бамбук, імбир), бульби (картопля), цілі рослини (соя), коренеплоди ( морква, пастернак, буряк, редиска), цибулини ( цибуля, часник), плоди (помідор, огірок, кабачок, гарбуз, перець, баклажан, авокадо) та боби (квасоля, горох.)
І, уявіть собі, надзвичайно корисними є квашені овочі: капуста, огірки, помідори та інше, бо саме їхня природна кислота допомагає мікрофлорі почуватися якнайкраще. Крім того, вітамінів у них – море.
Бібліотекар філії №3 Юлія Сидоренко запрошує після закінчення карантину завітати  до  нашої бібліотеки і прочитати книги та журнали про овочі, а зараз ви можете знайти  і прочитати цікавинки про  овочі в мережі інтернет.



0 коммент.: