П’ятнадцять історій про буденний героїзм

 Результат пошуку зображень за запитом "Картинка книжка "Знедолені? нездоланні!"" 
             
Якби ж бо можна було просто змінити події навколо. Тоді не було б зруйнованих міст, поламаних доль, розбитих сподівань, спустошених душ… Тоді тисячі українців зі сходу нашої країни та Криму не покинули б рідних осель та не шукали б захисту й притулку  і не починали б усе спочатку в інших куточках української землі. Їх так і називають: вимушені переселенці.
Ці люди вражають непересічними долями. Вони крізь жорстокість і байдужість прокладають новий життєвий шлях і намагаються змінити країну. 15 реальних історій про переселенців зібрано в книжці «Знедолені? Нездоланні!». Це вже другий збірник нарисів про мужніх людей, які не поступилися труднощам, спричиненим окупацією та війною. Ідея створення книжки належить письменниці та журналістці Світлані Єременко. А втілити її у життя вдалося на базі інституту демократії ім. Пилипа Орлика завдяки грантівському проекту. Нещодавно в Києві відбулася презентація збірника.
Книжка пронизана яскравими прикладами незламного духу та любов’ю до життя, до Батьківщини. У нарисах ідеться про найцінніше для людини: сім’ю, родинні зв’язки, які мають залишатися міцними за будь-яких обставин. Розповіді про лікарів, журналістів, бізнесменів, громадських діячів викликають повагу до їхнього буденного героїзму, людяності, працелюбності і винахідливості, здавалося б, у безвиході.

Автори і герої книжки «Знедолені? Нездоланні!» щиро вірять, що колись вони обов’язково повернуться додому. І небо над їхніми головами буде мирним і блакитним.

0 коммент.: