Чорнобиль! Забуть його не дозволя майбутнє

26 квітня минає 31 рік після аварії на Чорнобильській  атомній електростанції. Радіонуклідному забрудненню була піддана величезна територія Європи. Лише в Україні загальна площа забруднення складає 53,5 тис. кв. км, тобто 9% території країни.  Кількість постраждалих унаслідок  ядерної катастрофи сягає майже 3,5 млн. осіб, більше третини серед яких є діти.

Сьогодні працівники нашої книгозбірні на бібліотечний радар «Чорнобиль! Забуть його не дозволя майбутнє!» запросили старшокласників БЗСШ №1. Учні прослухали розповідь про страшні події тієї квітневої ночі, переглянули відео-фільм «Чорнобильська катастрофа», ознайомились з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Чорнобильський вітер у душі» та хронікою видань архіву про роковини аварії на ЧАЕС.

Генеральна Асамблея ООН проголосила  26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу, яка буде  відмічатися кожного року, починаючи з 2017 року.

  


1 коментар:

  1. Багато цікавої і корисної інформації для себе дізналися наші учні.Можливо не про всі жахливі факти 26 квітня 1986 року розповідали дітям і батьки, і,ми вчителі.Дякуемо щиро нашим бібліотекарям за вміння грамотно ,чітко ,лаконічно,доступно донести потрібну інформацію своїм користувачам. Валентина Миколаївна.

    ВідповістиВидалити